De oorzaak lijkt eerder te liggen in het feit dat de Thaise regering begin deze eeuw heeft ingezet op gastro-diplomatie met als doel het aantal Thaise restaurants in de wereld te vergroten. Dit om de bekendheid van het land, met name ook voor toerisme, te vergroten. De Thai die in het Verenigd Koninkrijk een restaurant wilden opzetten vonden onderdak bij de pubs, die vaak wel een eetzaal hadden (of in het café serveren) met een matige fysieke keuken, uitgerust voor hamburgers en ander pub food. Die keuken wilden ze wel uitbesteden om zich te onderscheiden en zich te specialiseren op de drank, voor de Thai verminderde dat sterk het risico van het opzetten van een restaurant en met de matige keuken konden ze wel overweg omdat ze hun maaltijden voortbouwen op het straatvoedsel: gewend aan weinig kookruimte waarbij 1 wok veelal genoeg is , weinig ingrediënten en toch hoogstaande resultaten.
weblog over de toekomst van de Nederlandse landbouw en het platteland. Gemotiveerd vanuit het werk als econoom, de nevenfuncties als bestuurder en de woonomgeving van de moderator, maar als persoonlijke stellingname geheel buiten de verantwoordelijkheid van mijn werkgevers - zoals het hoort bij een weblog.
woensdag 15 februari 2023
Thai pub food
Sommige dynamiek in de horeca lijkt me lastig te voorspellen. In Engeland lijkt er een symbiose te ontstaan tussen pubs en een goed Thais eten. Dat meldde The Economist van afgelopen weekend. Er zijn de nodige huwelijken tussen pub-uitbaters en Thaise vrouwen, maar dat lijkt minstens zoveel gevolg als oorzaak.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten