- Valess, een vleesalternatief (nooit geweten trouwens dat het is uitgevonden door een 80 jarige sous-chef van het Amstel Hotel - voor innovaties ben je nooit te oud)
- Groentesap uit groenteafval in de procesindustrie
- Diep frituren zonder olie
- Verrijkte eieren voor medicijnen tegen een oogziekte
- Een enzyme om met aardappelzetmeel producten betere textuur te geven
- Gezondere margarine met veel minder verzadigde vetten
- Een food jet printer om eetbare letters en figuren te spuiten op taartjes etc.
- Bacteriedodende fagen
- Eiwitten uit aardappelen ter vervanging van vlees-eiwitten
- Plantensensor voor minder en betere bestrijdingsmiddelentoepassing in kassen
- Worstenmaker op basis van radio-golven zodat de productietijd, energie en arbeidskosten sterk dalen
- Bioconverter om groenteafval om te zetten in energie
- UV-licht spuitmachine die fungiciden vervangt
- Teff, glutenvrij graan uit Ethiopie
- Cisgene appelras
- Sterilisatie met koud plasma
weblog over de toekomst van de Nederlandse landbouw en het platteland. Gemotiveerd vanuit het werk als econoom, de nevenfuncties als bestuurder en de woonomgeving van de moderator, maar als persoonlijke stellingname geheel buiten de verantwoordelijkheid van mijn werkgevers - zoals het hoort bij een weblog.
zondag 13 februari 2011
lijstje: food valley innovaties
Al een tijdje geleden kreeg ik een mooi klein boekje van de Stichting Food Valley dat de winnaars van hun Awards voor innovatie over de laatste 5 jaar presenteert. Voor wie voorbeelden zoekt van wat voor innovaties de "gouden driehoek" van de agro-sector voortbrengt, hier een greep:
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten