weblog over de toekomst van de Nederlandse landbouw en het platteland. Gemotiveerd vanuit het werk als econoom, de nevenfuncties als bestuurder en de woonomgeving van de moderator, maar als persoonlijke stellingname geheel buiten de verantwoordelijkheid van mijn werkgevers - zoals het hoort bij een weblog.
vrijdag 26 augustus 2022
Vlees en namaak
Al een tijdje wordt er geruzied over de namen van vleesvervangers: of die op die van vlees mogen lijken. In de Journal of Agricultural Economics van juni (2022/2) buigen Adioli, Bazzani en Nayga zich over de naamgeving van in-vitro-meat, het echte kunstvlees dus. Consumenten hebben het liefst echt kipvlees, en bij de namaak kopen ze meer als het label 'Cultured meat' is dan 'Artificial', terwijl 'Lab-grown' helemaal geen goed idee is, dat eindigt onderaan de lijst. Dat was te verwachten, maar toch goed dat het even is uitgezocht.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten