Maar hun onderzoek toont aan de ouderen meer zelf doen in de keuken. Waar de middelbare consument tijd te kort komt en geld genoeg heeft, worden meer services in het voedsel gekocht: kant-en-klaaar, voorgesneden. Ouderen doen meer zelf. Het onderzoek is wel met wat methodische problemen behept: het is niet mogelijk mensen door al die leeftijdsklassen te volgen (dus gaan de huidige jongeren later ook de keuken in?) en de restaurantbestedingen en food service zitten niet in de dataset. Toch interessant dat opportunity cost een rol lijken te spelen,
weblog over de toekomst van de Nederlandse landbouw en het platteland. Gemotiveerd vanuit het werk als econoom, de nevenfuncties als bestuurder en de woonomgeving van de moderator, maar als persoonlijke stellingname geheel buiten de verantwoordelijkheid van mijn werkgevers - zoals het hoort bij een weblog.
donderdag 5 januari 2023
oudjes en voedsel
we waren in het oude jaar niet helemaal door de interessantste papers van de ERAE gekomen. In issue 2022/5 studeren Gayanch Kurreghian en Louis-George Soler op de voedselconumptie van Fransen naar leeftijdsklasse. Ouderen geven minder uit aan voedsel en wie weet gaat dat samen met ondervoeding en dat zou niet best zijn, de gezondheidskosten van deze groep liggen toch al hoog.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten