woensdag 30 april 2008

plantenwelzijn

Zinloos geweld tegen planten is moreel verwerpelijk en planten krijgen in ieder geval niet het respect dat ze verdienen. Dat schrijft een Zwitsers federaal ethisch comite in een rapport over de waardigheid van plantaardige wezens, zo meldt het Wageningse blad Resource in de cursiefjes column van haar nummer van 17 april.

Na het dierwelzijn komt dus het plantwelzijn aanbod. Een paar jaar geleden hadden we op het werk bij het afscheid van een collega een zienerige spreekster te gast (het boomomhelsen moest toen nog beginnen) die dit al voorspelde. Tomatenplanten van 4 meter, er komt een tijd dat dat niet meer kan zo zei het medium. Ik vrees dat het dan ook geen verlate 1 april grap is.

Het Zwitserse comite vindt het onthoofden van planten (v/h het plukken van bloemen) in principe dan ook verwerpelijk. Gelukkig constateert men ook dat het simpele plezier van het plukken van bloemblaadjes van een madeliefje al genoeg reden is de menselijke ingreep te rechtvaardigen, zo meldt Resource. Maar het issue is gesteld, het blijft niet bij dierenwelzijn. Wees er als de kippen bij en richt alvast een partij op.
Een reactie posten