dinsdag 29 april 2008

Groeten uit Barcelona

Je hebt een weekje berichten op deze blog moeten missen, want ik was in Barcelona. Voor een vergadering van de stuurgroep van het blad EuroChoices. Het gaat goed met het blad overigens, maar meer bijdragen en meer lezers zijn altijd welkom.
Goede gelegenheid dus voor een paar dagen vakantie om de stad van Gaudi te bezien. Opvallend toch altijd weer hoe er in goede economische tijden vernieuwend wordt gebouwd. En hoe in dit geval de industrialisatie samenging met een bouwstijl die teruggreep op de natuur, en toch hevig vernieuwend was.
Op de markt na was er weinig landbouweconomie in de stad. Wel een economisch raar fenomeen: het treinvervoer naar het vliegveld en andere plaatsen in de buurt is enige tijd gratis. Omdat er afgelopen tijd veel geklaagd was over slechte dienstverlening door de Renfa (de locale NS) is het nu al weken gratis reizen. Leuk voor de vakantiegangers, maar niet erg slim. Als men de seizoenabonnementen komend kwartaal goedkoper had gemaakt, hadden alleen de lokalen geprofiteerd, en juist ook de vaste klanten. Temeer daar er nu weer extra kosten waren van mensen die gratis tickets moesten uitdelen.
Een reactie posten