dinsdag 1 april 2008

non stop naar Oregon

Waarom schrijf je een weblog, word ik soms gevraagd. Wel, een van de redenen is dat het tot onverwachtse leuke dingen kan leiden. Zo was ik gisteravond op een party in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Daar gaf de governor van de Amerikaanse staat Oregon een uitstekend aangeklede borrel.
Ik was daar op uitnodiging van een van de lezers van deze weblog. Toen ik vorig jaar over Oregon blogde leidde dat tot wat e-mails en ik gaf een lokaal contact door. Dat was blijkbaar succesvol en zo kwam het dat ik werd uitgenodigd hem te vergezellen op dit partijtje.
En dat was dan weer georganiseerd omdat KLM/North West Airlines dit weekend een rechtstreekse vlucht Amsterdam Portland gestart is en op de inaugurele vlucht de governor met een delegatie naar Nederland afreisde. Er werden mooie woorden gesproken over Peter Stuijvesant, gemeenschappelijke waarden en normen tussen Nederland en Oregon en het werken aan een duurzamere wereld. Dat ging gepaard met champagne en het uitwisselen van cadeaus; ik heb niemand horen refereren aan het persbericht van Boeing die vorige week meldde dat het voor het milieu beter is een tussenstop te maken in plaats van veel kerosine mee te vervoeren voor lange afstanden. Feestjes moet je niet verpesten, maar het is dus duurzaam om op weg naar Azie in Dubai te winkelen. Hoewel volgens de KLM de reiziger met alle geweld non-stop wil vliegen.
We spraken er zo waar een landbouw-contact, over Portland's farmers market en bovenal de specialisatie in hop (vandaar de micro breweries) en in graszaad omdat ze milde, natte winters en droge zomers hebben (geteeld voor Nederlandse zaadverdelaars, dat weer wel). Tomaten worden in de winter in Portland goedkoper, zo was onze taxatie en ik hoop dat ze in de zomer wat van die goede kersen deze kant op meenemen.
Met een fles Oregonese Pinot Noir cadeau liep ik na een leuke ontvangst terug door de Dapperstraat naar het station Muiderpoort. Ik dacht aan de dichter - Domweg gelukkig. De natuur is er nog steeds beperkt tot een paar bomen. Maar in 10 uur vliegen sta je wel in zeer fraaie natuur in Noord Amerika. En de dollarkoers valt mee. Als je gaat - hou een weblog bij.
Een reactie posten