zondag 8 juni 2014

De veilinghal en zijn rol in de popmuziek

Pinksteren brengt dit jaar een warm PinkPop met de Rolling Stones die verzoeknummers spelen die je per internet kunt opgeven. Ook de Stones gaan met hun tijd mee. Als Beatle fan dus tijd voor wat tegenwicht. Vrijdag 6 juni was het niet alleen 70 jaar D-Day maar ook 50 jaar Blokker. Niet de winkelketen maar het optreden van The Beatles (althans met iets wat er op leek, Ringo was ziek en werd vervangen door ene Jimmy) in de Veilinghallen aldaar.
Omdat er aan een veiling weinig stuk kan en er veel mensen in kunnen. Veel schuurfeesten zouden er later een voorbeeld aan nemen.  En had het Kurhaus dat ook maar gedaan, die lieten hun gebouw herfst 1964 onttakelen door de Stones.
Kortom onroerend goed uit de landbouw en voedselindustrie is soms interessant multifunctioneel inzetbaar. En draagt zo bij aan culturele innovatie. Als luistertip dus een van de covers van de zonder inspraak tot stand gekomen setlist (zoals dat nu heet) van Blokker: Twist and Shout. Niet in de versie van Blokker maar van de Prince Albert Hall met de fameuze oproep van John Lennon aan de koningin c.s om met de juwelen te rinkelen. Wel keurig in pak.
Een reactie posten