donderdag 4 augustus 2011

uit de Vk

nog een plaatje uit Berlijn
De Volkskrant heeft een zomerserie over groenten. Vandaag de rucola. Alle rucola die te eten wordt aangeboden is van de wilde varinat, dus het heeft geen meerwaarde als dat apart vermeld wordt. De tamme bestaat wel, maar heeft geen smaak.
Interessant is vandaag ook het interview met Peter Klosse, gastronoom van de Echoput en gepromoveerd op het classificeren van smaak.
Hem wordt gevraagd bij welke toekomstschool hij hoort als het om eten gaat: "de romantische of technologische, Slow Food of Wageningen UR?". Alleen al de vraag zullen sommigen aan de Hollandseweg in Wageningen niet leuk vinden, maar het antwoord van de geinterviewde is m.i. zeer realistisch. De markt segmenteert, voor beide is een plaats en die mensen wonen door elkaar heen. En genomics is ook nodig voor nieuwe aardappelen die niet vatbaar zijn voor ziektes. Elke mens zijn eigen moestuin, laat staan koe gaat het niet worden. Maar de dieren gaan wel naar plekken waar we ze niet zien. De Maasvlakte of Argentinie. Zoals de Mekongdelta al een intensieve vishouderij is. En er komen perfecte biestukken van soja uit het lab. Kortom: lees de Volkskrant van vandaag.

Geen opmerkingen: