maandag 15 augustus 2011

economie van insecten

We moeten in het kader van de wereldvoedselvoorziening -volgens sommigen- meer insecten eten. In de eerste file na de zomer (die er niet was, de zomer bedoel ik) beluisterde ik vandaag Herbert Blankestein op BNR Radio die er eens even op de nieuwe media naar gekeken had.
Hij had twee interessante observaties. Allereerst dat we mogelijk sneller gewend zijn aan het idee van insecten eten als ons verteld zou worden hoeveel we er nu al eten. Zo ligt het aantal fruitvliegjes dat een ons tomatenketchup mag bevatten, veel hoger dan ik -en de radiomaker- me ooit gerealiseerd had.

Het tweede is dat de prijzen van een kg insecten zo schrikbarend hoog liggen dat het zelfs bij een fors leer-effect, veel massaproductie en het verlaten van een skimming-prijszetting van novelties (de eerste jaren de prijs vragen die de meest enthousiaste kopers willen betalen) toch fors duurder lijkt te blijven van een kg van de beste biefstuk. Zodat de insecten niet meteen de oplossing voor honger lijken.

Geen opmerkingen: