maandag 2 januari 2012

Wild pig

courtesy nu.nl
Of ik even wat wilde bloggen over de wijnen van Wild Pig. Gasten kwamen vorige week met een fles Viognier 2010 en verbaasden zich over het feit dat ze blijkbaar een fles Vin de Pays d' Oc. hadden gekocht. Frans dus, terwijl ze aan de hand van de naam dachten een wijn uit de nieuwe wijnlanden te hebben gekocht..

Klopt, sterker: Wild Pig is geen merk uit Australie dat nu ook in Franse wijn doet. Het is een echt Frans huis, dat dus mogelijk meelift met de tegenpartij in de strijd tussen de Franse chateaux en de "nieuwe"  wijnlanden die het terroir laten voor wat het is en rassen als Merlot vermarkten onder merk. If you cann't beat them, join them.
Wild Pig heeft een aardige website (je kunt de screensaver downloaden) met het verhaal dat het merk genoemd is naar de lokale plaag, het wilde zwijn Greta die de druiven zo lekker vond. Oudejaarsnacht vertelde iemand me dat het ook de nickname zou zijn voor Engelse kolonisten in het gebied, maar daar heb ik geen bevestiging van gevonden.
O ja, te koop bij AH, hij smaakte mij best, op het internet lopen de meningen uiteen van "aardige bbq wijn"  tot "afschieten dat beest".
Een reactie posten