zaterdag 15 september 2012

oud en nieuw in 7huizen

Hij ligt er nog wat kaal bij, maar het ziet er verder veelbelovend uit - onze nieuwe PWA Roeibaan. Vandaag de eerste wedstrijden en een mogelijkheid om poolshoogte te nemen.
Tot voor kort groeiende hier aardappelen, uien en spruiten met zeer hoge opbrengsten, dus in het kader van de intensiveringsdiscussie kun je al rond fietsend je afvragen of dat nu zo moet. We hadden de roeiers ook naar het Veluwemeer kunnen sturen. Maar het ligt ingewikkelder. Eigenlijk is hier sprake van (nood) wateropslag omdat de Rottemeren te klein raken nu de omgeving wordt volgebouwd, met name met kassen waarin nog intensiever per ha wordt geteeld. De roeibaan maakt die wateropslag multifunctioneel en beter betaalbaar.
Vanmiddag fietsten we nog even naar het Land van Belofte, waarover ik al eerder blogde. De vrouwen-van-nu zorgden voor toegang tot het pand-van-toen. Het lag er weer fraai bij. En terug langs de enige echte molenviergang. Uniek in de wereld, dus wilt u daar uw stem op uitbrengen? Kost u niets, en dan winnen we misschien de BankGiro Loterij, voor een nog mooier molenpad.. Bij voorbaat dank.
Een reactie posten