maandag 14 mei 2012

Kopziekte

Het boer-zoekt-vrouw circus doet ook weer van zich spreken. Veel [3.5 mln] kijkers gisteren naar de STER/ster-spotjes van nieuwe kandidaten. Mooie bedrijfsreportages met verplaatsbare kassen en spruitjes aan de Waddenzee.
In de NRC van vandaag bespreekt Hans Beerekamp de vraag of Nederland toch vooral een traditioneel romantisch beeld van de boer wil, liefst een tikje stotterend als het over gevoelens gaat, of dat goedgebekt ook mag, en of we toe zijn aan boerin zoekt man en -primeur- boer zoekt man.
Ook Beerekamp was het nieuwe ritueel opgevallen, de nieuwe uitgevonden "traditie" van de koeien naar buiten: "Ter illustratie lieten twee boeren voor de camera de koeien voor het eerst na de winter de wei in dartelen. Ook zuivelfabrikant Campina benut de dierlijke variant op rokjesdag in een STER-spotje als nieuw ritueel moment, een evenement waarvoor je kaartjes voor zou kunnen verkopen."
Als deze invented traditie doorzet gaat dat nog gebeuren ook. Crisis of niet.

Luistertip: Green Onions, live in 1966, van Booker T & the MG's. Ook omdat de bassist van het Stax label niet meer onder ons is. Een gemis voor de soul en de Bluesbrothers
Een reactie posten