donderdag 15 januari 2009

Supermarkten in Florida


Tot slot van mijn Florida blogs nog een observatie die ik niet met statistieken of literatuur kan aantonen maar slechts met persoonlijke observatie en twee foto's: de kwaliteit van het aanbod in Amerikaanse supermarkten is de afgelopen 15 jaar met sprongen omhoog gegaan en doet niet meer onder voor het niveau in Nederland. Koffie en bier zijn bekende voorbeelden, maar inmiddels geldt het voor heel veel productcategorien: brood, groenten, zuivel en zelfs kaas en nog veel meer. Veel productvarieteiten, veel verpakkingseenheden (van 1 persoons tot containers voor het gezin voor de hele week), zeer netjes gepresenteerd. En dat in bv de Publix keten die gezien het aantal winkels een zeer groot marktaandeel heeft. Veelal ook een Deli, een aparte biologische hoek en goede take away maaltijden (ook handig als je picnikt op je hotelvakantie).
Veel supermarkt innovaties en ook bv productinnovaties in zuivel komen van rond de Noordzee en zijn door Eurpeanen over de oceaan gebracht. Het wordt tijd om eens na te denken of we niet worden ingehaald. Misschien dat iemand hier al op studeert?

Geen opmerkingen: