donderdag 15 mei 2014

erwten als superfood

Eerder deze week vloog ik van Brussel naar Ancona en pikte op de luchthaven Zaventem het zeer leesbare blad Bloomsberg Businessweek op. Een soort Time / Newsweek voor zakenmensen, ter plekke aangeboden door Brussels National, v/h Sabena.
De uitgave van 4 mei had een verhaal met de titel "Could peas be the next superfood". Er blijkt een hype in de maak rond de consumptie van erwten. Naast gluten-free, probiotics en antioxidanten is het een van de grote trends in de ingredientenmarkt.  Jaren was deze eiwitbron uit de gratie, maar nu is het hot. Plantaardig eiwit is populair en er is bewijs dat het bloeddruk naar beneden brengt. Dat is mooi in tijden van stress. En het komt in vele soorten en kleuren en zonder allergische bijwerkingen.
Dat van die soorten en kleuren klopt want ik herinner me nog een LEI rapport uit de jaren 70 waarin voor tal van soorten erwten de verdiensten werden uitgerekend. Moeten we misschien eens afstoffen.
Enfin in de VS zijn erwten niet aan te slepen. Wel kennen ze een nadeel, sommige mensen reageren er op met veel winderigheid. Maar vooralsnog wordt er vooral nog lucht in de hype geblazen. Is het er al een best-seller in de boekhandel ?
Een reactie posten