zaterdag 20 mei 2017

world talks

Bijgaand fotootje twitterde ik gisteravond vanuit de Stadsschouwburg aan het Leidseplein in Amsterdam. Daar houden ze maandelijks onder sponsorschap van Rabobank's Amsterdam&Co een Vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) met Worldtalks.
Gisteren ging het over de korte ketens in voedsel. Met twee ondernemers die zich daarmee bezighouden. IJsboer Tim den Hartog uit 'tGein en aardappelboer Arwin Bos uit de Haarlemmermeer. De laatste verruilde de advocatuur aan de zuidas voor de ouderlijke boerderij, de eerste is opgeleid als bedrijfskundige. Interessant hoe mensen met een kijk ook vanuit buiten de landbouw de sector vernieuwen. Het bleef een realistische middag want de een doet 120 koeien en de ander 120 ha en teelt ook gewoon suikerbieten voor Cosun.
Pieter Waterdrager skypte vanuit Rusland over de zelfvoorziening in de economische crisis uit de dachas en Ilja Gort uit Frankrijk over de romantiek van de lokale markten en de terreur van de hypermarché. Maar wij dachten dat de logistiek en de opschaling de supermarkt toch nodig hadden.
Het eindigde met Pieperbier dat uit uitgesorteerde en overgebleven aardappelen wordt gebrouwen en we gingen nog even langs EYE waar het biologische ijs van Tim op de kaart staat.

Geen opmerkingen: