zondag 28 mei 2017

lijstje: Rollende Keukens zetten trends

De NRC heeft dit weekend een verslag van het festival voor foodtrucks bij de Westergasfabriek in Amsterdam, Rollende Keukens. Dat levert een lijstje op van wat anno 2017 in is en wat uit (Cupcakes, die kunnen echt niet meer):

  1. de Fresh Springrol, licht Aziatisch, verse rauwe groenten met wat glasnoedels in een rijstvel. De Koreaanse variant is favoriet, zelf hou ik het op degene die ik begin jaren 90 in DaNang, Vietnam at. 
  2. de Dutch Weed Burger, let op met een D. By far de grootste trend zo meldt de krant
  3. Rund aan het spit, als tegentrend omdat flexitarien moet, maar als we dan vlees eten dan gaan mannen voor het eggie.
  4. Gegrilde aubergine, als voorbeeld van eten uit opkomende landen. Zoals uit Zuid-Amerika en uit Oost-Europa. Echte goulash, weer eens wat nieuws
  5. De sprinkhanenspies - meer voor de noviteit dan als blijvertje zo wordt voorspeld. De sprinkhaan is meer iets voor veevoer.
  6. de Kokosbal, voor wie iets gebakkens wil. de megahit die de cupcake moet doen vergeten.

Geen opmerkingen: