vrijdag 10 juni 2016

Lijstje: meest stinkende voedsel

Tijd voor weer eens een lijstje. Dat van de meest stinkende etenswaren op deze aarde. De site Delish.om heeft een lijst gemaakt. Ik kwam erachter doordat Taiwan adverteert dat ze op de 4e plaats staan, je moet maar durven. Hier de lijst:

  1. Durian - de vrucht waarmee je in Azie vaak niet het OV in mag
  2. Surstromming - Zweedse gefermenteerde haring
  3. Vieux Boulogne - een Frans kaasje
  4. Chou doufu / stinky tofu  - een gefermenteerde tofu uit Taiwan
  5. Lutefisk - een Noors-Amerikaans gerecht van gekookte stokvis
  6. Doenjang - Koreaanse gefermenteerde sojapasta
  7. Iru / dawadawa  - Nigeriaanse gefermenteerde locus bonen
  8. Limburger cheese - een kaas uit Wisconsin
  9. Natto - plakkirige gefermenteerde sojabonen uit Japan
  10. Opgewarmde vis.
Overall lijkt het fermenteren van sojabonen geen groot succes, maar met vis en kaas kun je ook aardig eetlustbedervende stank maken, zo lijkt het. 

Geen opmerkingen: