zondag 19 juli 2009

Van mayonaise en de dingen die niet uit Canada komen

Voor wie statitstieken tot leven wil brengen, heeft Unilever een nieuwe standaard gezet. Op internet staat een geweldig filmpje waarin Hellman's mayonaise geherpositioneerd wordt als een regionaal product in de Canadese markt.

Op foodlog.nl is er prompt een discussie uitgebroken wat dit nu weer betekent voor het voedselsysteem en of de overheid in Nederland hier ook geen taak heeft (i.p.v. Unilever??). Uitgedaagd heb ik ook een opvatting gepost. Verdere discussie gaarne aldaar.

Ik moet nog wel even denken aan dat verhaal van de Canadian Food Authority die er achter kwam dat alle Canadese honing werd verkocht als "made in Canada" maar in werkelijkheid uit China kwam. Er was niets illegaals aan die claim, want het locale glas van de potjes was duurder dan de honing en dus kwam het grootste deel van het product uit Canada. Laat de overheid dat soort misleidende informatie eerst maar eens rechttrekken, dan kunnen daarna consumenten zelf wel beslissen welke honing ze nemen. Misschien wel die van Unilever...

Geen opmerkingen: