woensdag 24 januari 2007

echte emotie

Toch nog een paar dagen winter. En op de foto een beeld van net voor de vorst: zwammen op oud hout in eigen tuin. Op het journaal las ik dat de emoties rond Winterswijk oplopen vanwege de uitbreiding van Natura 2000 waarmee weer boerenland verloren gaat. Ook sneu voor betrokken boeren is dat donkergroen voor groen nauwelijks geld oplevert, terwijl rood voor groen goed betaalt: het Agrarisch Dagblad melde gisteren dat de gemiddelde grondprijs rond Rotterdam op 350.000 euro per ha ligt. Een interessant gegeven voor wie nog een stukje heeft - ik volg het met belangstelling.
Gistermiddag hadden we een bijeenkomst rond scenarioplanning en daar vertelde iemand me dat hij ook bezig was met groen voor rood: hoe laten we de amsterdamse zuidas meebetalen aan het open landschap in Amstelland. En kun je groen verder de stad in laten lopen waardoor huizen er meer waard worden. Dat lijkt allemaal te kunnen. Bij de Vinexwijken zijn ze er ook achter, stond vandaag in de NRC: men mist er het groen en de uitloop naar het groene landschap er omheen.
Niet alleen in Winterswijk maar ook bij onze Poolse buren liepen de emoties hoog op, zo las ik in de locale sufferdjes. Er kwamen messteken en de politie aan te pas. En zo kwam het dat onze zondag deels opging aan een buurtonderzoek. Tijd voor winterse afkoeling.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: