maandag 4 november 2013

De Nieuwe Wildernis

Gisteren bekeken we De Nieuwe Wildernis, de natuurfilm van Marko Verkerk (en gesponsord door jaren 60 Radio Veronica icoon Lex Harding) over de Oostvaardersplassen. De film heeft inmiddels platina-status. Niet gek voor een film over een mislukt industrieterrein.
Een van mijn allereerste blogs, in 2006, ging over het gebied en de ontstaansgeschiedenis. Voor wie het gemist heeft: hier is de link.

Ga de film vooral zien. Het filmwerk is van internationale klasse, het gebied ook. Alleen over de Heck-runderen hadden we wat meer willen zien en horen.
In de polder gaan de discussies door of zo'n grote kudde paarden toch niet tot erg veel begrazing en daarmee niet de maximale biodiversiteit leidt, zo begreep ik. Maar bovenal, een natuurgebied in het dichtst bevolkte land van Europa om trots op te zijn, Tijd voor het vermarkten van reizen langs de Nederlandse Nationale Parken: Oostvaardersplassen, de Weerribben, de Wadden, de Hoge Veluwe - allemaal op fietsafstand van elkaar. Kom daar in Kenia eens om.
Een reactie posten