maandag 25 juni 2012

Boer zoekt romantische vrouw

Twee interessante weetjes, deze zaterdag in de NRC. De eerste over het format van Boer Zoekt Vrouw. In Engeland geinspireerd op een gelijknamige serie in Brtis landbouwblad. De hoofdredacteur was een zus van de bedenker van de seie Who wants to be a millionaire, het succesvolste format allertijden, die dit format er ook even bij deed.
Het interessante is dat het in het UK geen succes werd, in Nederland en Belgie wel. De format-eigenaar Fremantle is tot het inzicht gekomen dat BZV vooral scoort in landen waar met een romantich beeld heeft van de boer als hardwerkende zelfstandige ondernemer. In landen met veel landarbeiders en een minder rooskleurig beeld van het boerenleven, werkt het format niet.
Zo kun je de een succesvol BZV gebruiken als indicator voor landen met een (terecht of onterecht) beeld over landbouw als  een sector met hardwerkende gezinsbedrijven.

Sahara
En op de wetenschapspagina's een ander aardig weetje: het melken van koeien is 7.000 jaar geleden begonnen in de Sahara, dat was toen een groene savanne.
Een reactie posten