Of het in Nederland ook werkt durf ik niet te garanderen maar in de VS is er een interensante innovatie in de horeca: het vrachtautorestaurant. Niet zozeer een restaurant van of voor truckers, maar een restaurant vanuit een vrachtauto.
In verschillende steden duiken mobiele restaurants op: de chef kookt in een grote truck, niet alleen snacks maar complete maaltijden. Die kunnen dan op straat of aan de picknick bank worden genuttigd, of meegenomen.
Een voordeel van het systeem is dat de vrachtauto's daar naar toe kunnen waar de mensen op dat moment zijn. En velen laten dat via Twitter weten, zodat ze ook nog vaste klanten die bereid zijn wat om te rijden, naar zich toe trekken. Er is ook al een bedrijf dat vrachtauto's verhuurt aan ondernemende chefs, zodat de instapkosten maar 15.000 dollar hoeven te zijn.
Vanzelfsprekend ingegeven door de crisis, en het leidt tot anti- en pro wetgeving van steden over waar de trucks mogen staan.
Ontleend aan The Economist, The world in 2011: Trucking delicious.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten