zondag 13 september 2009

rondje zuidplas

Voor het goede doel fietsten we gisteren een rondje Zuidplas: 50 km voor de laatste keer langs 3 functionerende gemeentehuizen en diverse buurtschappen die de nieuwe gemeente Zuidplas gaan vormen. In Moerkapelle en Moordrecht moesten we noodgedwongen lopend, fiets aan de hand, over een braderie, waar diverse politieke partijen een standje hadden. Medio november gaan we naar de stembus.
De huidige gemeentes worden bevolkt door de Rotterdamse middenklasse en zijn van oorsprong deels deel van de bible belt, dus erg representatief voor Nederland zal de uitslag wel niet zijn. We zullen zien.
Een rondje Zuidplas geeft ook de indruk dat er veel gebouwd en gereconstrueerd wordt: de A12 die tot nieuwe rondwegen leidt, woningbouw bij Nesselande en Nieuwerkerk. Kassen bij Moerkapelle. Of het een nieuwe identiteit gaat geven is nog even een open vraag.

Tussen de rails
In ieder geval was de tourtocht een mooie gelegenheid om even te ontspannen na mijn reisje van vrijdag: ik spoorde naar Giessen voor een lezing over de relatie onderzoek-beleid op een PhD workshop. De studenten waren op de late middag nog niet erg toe aan dit onderwerp, zo leek het. Enfin, ik kwam er wel wat andere interessante gesprekspartners tegen.
En het blijkt dat je uitstekend met de trein naar Frankfurt en vandaar naar Giessen kan: ruim 5 uur werken in de trein heen, een middagje college, en weer ruim 5 uuur terug. Europa krimpt.

Geen opmerkingen: