dinsdag 24 juli 2007

chatten over landbouwbeleid

Op de site www.nu.nl lees ik dat het Ministerie van LNV jouw ideeen zoekt voor het toekomstig landbouwbeleid. Van harte aanbevolen dus, nu het geen echt vakantieweer is:

AMSTERDAM - Het ministerie van Landbouw opent woensdag een forum op het internet waar burgers kunnen meepraten over de toekomst van het landbouwbeleid. De resultaten worden verwerkt in het beleidsprogramma dat minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA) dit najaar presenteert.
Het gaat meer specifiek om de toekomst van het Europese landbouwbeleid na 2013. In 2003 was nog een groot deel van de EU-begroting bestemd voor de landbouw. "Die tijden zijn echter voorbij", stelt een ministeriewoordvoerder. De subsidiekraan wordt in Brussel geleidelijk dichtgedraaid, en daar moet Nederland volgens hem tijdig op anticiperen.
Op de site van het ministerie komt een link naar het forum. Verschillende zaken kunnen worden bediscussieerd, variƫrend van de samenhang tussen landschap, natuur en landbouw tot klimaatverandering. Verburg kondigde dit twee weken geleden al aan.

Geen opmerkingen: