vrijdag 10 september 2010

Gemiste kansen

Wel een gemiste kans dat er bij de fraaie Deltafilmpjes (zie de blog van gisteren) niet een zit die helemaal aan de landbouw is gewijd. Misschien kan dat ook nog eens.
Wellicht.kan Vadertje Cats daarin een rol spelen. Zijn 350-jarige dood (hij overleed in 1660 op Huize Sorghvliet, nu beter bekend als het Catshuis in Den Haag) is niet erg breed opgepakt. Een documentaire maker vroeg zich in de PZC van 28 augustus (die tenminste nog een bijlage aan Cats wijdde) af of iedereen heeft "zitten snurken". Voor Zeeland is de man, die in Brouwershaven geboren werd en bij Groede een aantal polders droog liet leggen, commercieel leuk uit te melken.
En maatschappelijk nog steeds relevant: een advocaat uit Middelburg die met een Antwerpse trouwt, bij Groede laat inpolderen, die polders ook weer verliest door inundaties in de 80-jarige oorlog, Zeeuws staatsman in Den Haag wordt, en daar in de natuur een buitenplaats laat aanleggen. Zou dat geen verschillende perspectieven op Waterdunen geven, vroeg ik me af bij het lezen van de NRC van vanavond.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: