Enfin, een aanrader, zo'n excursie die eindigt met een zelfgemaakte sushi van zelf-gesneden wier. Waarvoor overigens veel belangstelling schijnt te zijn, dus je komt er iet zomaar tussen. Voor wie ook wil. hier de website.
weblog over de toekomst van de Nederlandse landbouw en het platteland. Gemotiveerd vanuit het werk als econoom, de nevenfuncties als bestuurder en de woonomgeving van de moderator, maar als persoonlijke stellingname geheel buiten de verantwoordelijkheid van mijn werkgevers - zoals het hoort bij een weblog.
Pagina's
▼
maandag 15 augustus 2022
Wier
Wij hadden gisteren heel goed tropisch weer om op de Neeltje Jans wier te snijden. Overigens is dat verboden, daar heb je een natuurvergunning voor nodig. Maar wij boekten een excursie bij Wildwier, dat bedrijfje heeft zo'n vergunning voor natuureducatie en een paar sterrenrestaurants zoals PureC te beleveren, Leuk om wat te leren van al die wieren en hun eetbaarheid - die we uit de Japanse keuken al kenden. Ik begreep dat er in die wereld ook een discussie is over wat nu duurzaam is: plukken in het wild of juist gecultiveerde wierplantages. Een beetje in de sfeer van wild-gevangen vis die niet biologisch is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten